Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 19 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır

    [​IMG]
    Yeni öğrendiğim ve denediğim güzel bir tatlı tarifi vermeye çalışacağım bugün. Eğer kadayıf ile yapılmış tatlıları seviyorsanız ama şerbetli tatlı yerine daha hafif bir tatlı tercih ediyorum diyorsanız kadayıflı muhallebi tam size göre.

    Öncelikle kadayıflı muhallebimiz için gereken malzemeleri sıralayalım.

    • 5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı şeker (muhallebisi için)
    • 1 çay bardağı şeker (kadayıfı kavurmak için)
    • 1 su bardağı un
    • damla sakızı (yoksa normal sakız bile atabilirsiniz)
    • 1 paket krem şanti
    • 250 gr kadayıf
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • ceviz
    Evet malzemelerimizin listesi gözünüzü korkutmasın çünkü oldukça kolay bir yapımı var. Haydi hep birlikte bu nefis lezzet için kolları sıvayalım.

    Öncelikle kadayıfı bir buzdolabı poşetine koyun ve buzlukta dondurun. Donan kadayıfları poşetteyken güzelce ufalayın.

    Bir teflon tencereye tereyağını koyun ve ertin. Eriyen yağın içine kadayıfı ilave edin ve iyice kavurun. İyice kavurduğunuz kadayıfın içine cevizi ve 1 çay bardağı şekeri ilave edip karıştırın. Soğuması için bir kenara bırakın.

    Şimdi muhallebimizi yapalım. Unu ve toz şekeri tencereye koyun ve içerisine yavaş yavaş süt ilave ederek karıştırın. Kaynayan muhallebimizi ocaktan alalım ve ılıyana kadar bekleyin. İçine krem şantiyi ilave edin ve mikserle güzelce çırpın.

    Şimdi istediğiniz bir kaba önce kadayıfımızın yarısını sonrada muhallebimizi yayalım, kalan kadayıfı muhallebinin üzerine serpin eğer cevizle aranız iyiyse üzerini ceviz ya da antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…