Kadayıf Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 27 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan ayının gelmesiyle alıştığımız yemek düzeni değişir.Kan şekerindeki düşüş tatlı yeme isteğini arttırır.Türk Mutfağı'nın özel tatlısı Kadayıf tatlısını denemenizi öneririm.

    [​IMG]

    Malzemeleri

    200 gram çiğ kadayıf
    75 gram tereyağı
    1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    Yapılışı

    Tencereye su ve şekeri alıp karıştırarak kaynatın.
    Şerbetin soğuması için bekletin.
    Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    Fırın tepsinin tabanını yağlayın.
    Kadayıfın yarısını tepsiyeye yayın ve elinizle iyice bastırın.
    Antep fıstığını kadayıfın üzerine yayın.
    Kalan kadayıfı tepsiye yayın ve elinizle iyice bastırın.
    Tereyağını küçük parçalara bölüp kadayıfın üzerine yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
    Fırından çıkan kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökün.
    Soğuduktan sonra üzerine antep fıstığı veya dövülmüş ceviz serpin.
    Dilimleyerek servis yapın.
    [​IMG]
    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Kadayıf Tatlısı

    Klasik Tatlılarımızdan birisi....
    ama her zamanki gibi güzel görünüyor...
    tadı her zaman damağımızda yer bulacak gibi...
     



  3. Cevap: Kadayıf Tatlısı

    Ben pek fazla yiyemiyorum kadayıf ama teşekkürler Yaren Ablacım:f40:
     



  4. Cevap: Kadayıf Tatlısı

    Bende pek yemem ama çok severim :))

    Yiyince tatlı oluyo acayip şekilde o zaman yiyemiyorum..