kadayıf sarma

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 27 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler;

    350gr yas tek kadayif
    1 su bardagi cekilmis ceviz ici
    Yarim paket tereyagi


    Serbeti icin:

    5 su bardagi su
    4 su bardagi seker


    Yapilışı:

    Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın. ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım.)
    Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz.
    Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün.
    Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın.
    Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.


    [​IMG]
     



  2. Buleciğim bu gün yine döktürmüşsün canımm ellerine sağlık :f40: Bu arada benim üst katım boşaldı hemen sana tutayım canım:D Yalnız taşınırken tatlı tepsilerini unutayım deme :) :)
     



  3. tepsilerimi unutmam canım ama bu iş böyle olmuyor evin heryeri un şeker şerbet :f106:

    en kısa zamanda unlu mamuller açmalıyım :f118:
     



  4. ellerine saglık Blue yine harikasın ya
     



  5. Ellerinize sağlık Blue.. Teşekkürler..:f40:
     



  6. çok güzelll teşekkürlerrrr
     



  7. Bu tatlıyı foruma ikram edelim sen bana Bundan yap olur mu canım lütfeeeennnnn :f106:
     



  8. Ellerinize sağlık Blue... Teşekkürler:f40:
     



  9. Ellerine sağlık BLUE:f40:
     



  10. eskiden çok yapardım yafff yaşlanmışımmı ne:f30:
     



  11. Ellerine sağlık Blue
    Paylaşım için teşekkürler.