Kadayıf hamuru nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Burcu tarafından 21 Eylül 2014 tarihinde açılan konu


  1. Un ve su ile hazırlanmış olan hamur özel kızgın ocak üzerinde şöyle bir gezdirilir ve pişirilir işte size tel kadayıf. Ne kadar çabuk anlattık değil mi?

    Aslında bu kadar kolay değil... Özel bir şekilde karıştırılan kadayıf hamurunu evde yapacaksanız şöyle hazırlamanızda fayda var.
    • 1 kg. Un
    • 200 gr. süt
    • 800 gr. su
    Un süt ve su'dan oluşan hamuru karıştırarak pütürsüz bir hale getirin. Yoğurmadan yavaş yavaş iki elinizle karıştırmanız bu hamurun püf noktasıdır.

    Sıvı bir hal alan kadayıf hamurunun içine evinizde bulunan kevgiri daldırıp çıkarın bu işlemi hızlı bir şekilde 20 dakika kadar tekrarlayın. Hamurunuz krema halini alacak ve ocağın üzerine direk akacaktır. Şimdi krema haline gelen hamurun içine batırdığınız kevgiri kızgın ocağın üzerinde daire oluşturacak şekilde gezdirin.

    İşin özünü kavrayamayanlar için profesyonel ellerden çıkan kadayıf hamuru pişirme videomuzu izleyebilirler.