Kadayıf Dolması

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 2 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    KADAYIF DOLMASI

    MALZEMELER
    200 gr ceviz
    2 1/2 su bardağı toz şeker
    ½ kg burma kadayıf
    4 adet yumurta
    2 ½ su bardağı su
    ½ adet limon
    1 su bardağı süt
    1 ½ su bardağı sıvıyağ (kızartmada kullanmak için)
    200 gr kaymak

    HAZIRLANIŞI
    Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz yerleştirin, dolma sarar gibi sarın. Başka küçük bir kapta süt ve yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın. Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin. Ilınması için kenara alın. Kızarttığınız kadayıf dolmalarınızı sıcakken ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve ceviz ile süsleyin.

    Afiyet Olsun
     



  2. Cevap: Kadayıf Dolması

    Ahh ahh Erzurum'un eşsiz tatlılarından. Bir de güzel yapan olursa tek geçerim :)
     



  3. Cevap: Kadayıf Dolması

    çok tatlı görünüyolar hehehe ben süt katıldığını bilmiyodum teşkler tarif için ((:
     



  4. Cevap: Kadayıf Dolması

    benim memleketimin yemeği cok hoş yaaa
     



  5. Cevap: Kadayıf Dolması

    çokk güzel görünüyor....
    tarif için teşekkürler ....:f40: