Kabune Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 12 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kabune nasıl yapılır
    Kabune pilavı Tarifi

    KABUNE MALZEMELERİ:

    -2 su bardağı pir inç
    -400 gr. koyun kuşbaşı et
    -5 çorba kaşığı sıvı yağ
    -2 adet soğan
    -1 çarliston biber
    -Tuz, karabiber

    [​IMG]

    KABUNE YAPILIŞI:

    1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.

    2- 4 bardak su tencerede kaynatılır. Etler suya bırakılarak haşlanır. Tuz, karabiber atılır.

    3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır.

    4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur.
    Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır.

    5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur. Pirincin üzerine de
    didiklenmiş etler yerleştirilir.

    6- Tuz, karabiber serpilir. Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Üzerine porselen bir tabak kapatılır.

    7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

    8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir. Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır.

    Not: Kabune’yi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun…
     


  2. anasınıfı

    anasınıfı Yasaklı


    Cevap: Kabune Tarifi Resimli

    değişik bir pilav. daha önce hiç denememiştim.