Kabaklı Poğaça Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda By RiZeLi tarafından 24 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kabaklı Poğaça Tarifi
    Kabaklı Poğaça Yapılışı
    Kabaklı Poğaça


    [​IMG]


    Malzemeler

    1 su bardagi ilik SütKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
    1/2 su bardagi YogurtKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
    1/2 su bardagi AycicegiyagiKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
    1 su bardagi sivi Krem santy (1 Becher Schlagsahne)
    1 MayaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
    1 pak. Kabartmatozu
    1 y.k. SekerKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı 1 y.k. Tuz
    1 Yumurta beyazi (sarisi üzerine)
    aldigi kadar Un

    Iç malzemeleri

    2-3 kizartmalik KabakKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis (benim kabak cok büyüktü 1 tane kullandim)
    1 büyük SoganKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmisKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
    1 kirmizi BiberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmisKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
    1 YumurtaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
    1 su bardagi beyaz PeynirKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis
    tuzKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı karabiberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı kirmizi biber



    Yapilisi

    Ilik sütle maya ezilir ve diger malzemeler ilave edilerekKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı yaklasik 1 kg unla (bende un yarim fincan kadar artti) yumusak bir hamur yapilir. Hamur mayalanmaya birakilir. Bu esnadaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis kabaklarKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmis soganKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmis kirmizi biberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis peynirKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı 1 yumurta ve baharatlarida ilave edilerek ic malzemesi hazirlanir. Mayalanan hamurdan kücük yumaklar alinip acilarak ortaya ic malzemesi koyulur ve hamurun karsilikli iki ucundan 2 cm boyunda 1 cm iceriden bicakla cizdirilir. Bu kesik 1 cm lik yerden tutularak hamur bir biri icinden gecirilerek böyle güzel bir sekil verilir. Tepsiye dizilip üuerlerine yumurta sarisi ve 1 y.k. yogurt veya süt karisimi karistirilarak sürülür. 225 deki firinda 20-25 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.
    Not: Kabaklar rendeleniriken fazla su birakirlarsa sikarak suyunun fazlaligini cikarin.