Kabaklı Patatesli Çorba

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kabaklı Patatesli Çorba Tarifi

    Malzemeler

    600 gram dolmalik kabak
    400 gram patates
    200 ml. light süt
    Tuz
    Nane
    Maydanoz
    Kinşiş
    Karabiber

    Hazırlanışı

    Patatesleri soyun. Tepesini kestiğiniz kabakları yıkayın. Küçük küçük doğradığınız kabak ve patatesleri bir tencereye koyun. Tuzladıktan sonra üzerini geçecek kadar suyla 30 dakika haşlayın. Süzdüğünüz sebze suyunun 200 ml.sini ayırın. Nane, maydanoz ve kişnişi yıkayıp kurutun.Malzemenin tümünü otlar ve sütle karıştırarak koyu bir karışım elde edin. Sıcak servis yapın.