Kabak Tatlısı Tarifi Krem Şantili

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 14 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Krem Şantili Kabak Tatlısı
    Krem Şantili Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
    Krem Şantili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 Kg. Temizlenmiş Dilimlenmiş Balkabağı
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    1 Çay Bardağı Su
    1 Paket Pötibör Bisküvi
    1/2 su bardağı ceviz içi
    Krem Şanti İçin:
    1 Paket Kremşanti
    1 Su bardağı Soğuk Süt

    Yapılışı

    Kabakları tencereye yerleştirin. Üzerine şekerini ve suyunu ekleyip kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pirin. Pişen kabakları hemen ayrı bir kaba alıp püre haline getirin ve soğuması için bekletin. Süt ve kremşantiyi iyice çırparak buzdolabında dinlendirin. Kare bir tepsiye ilk önce tencerede kalan şerbete buladığınız bisküvileri bir sıra dizin. Üzerine ikiye böldüğünüz kabak püresinden sürünüz. Onun üzerinede yine ikiye böldüğünüz kremşantiden sürün. Bunların üzerine tekrar şerbete buladığınız büzkiviyi dizip, kabak ve kremşantiyi sırasıyla sürdükten sonra üzerini ceviz ile süsleyin. 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.
     



  2. Cevap: Kabak Tatlısı Tarifi Krem Şantili

    Herkese Öneririm Süper Bir Tatlı Gerçekten Farklı Bir Tat..:) Teşekkürler WisH abla..