Kabak Tatlısı Nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 30 Aralık 2013 tarihinde açılan konu


  1. Kabak Tatlısı tarifi



    Kabak tatlısı için gerekli olan malzemeler

    -2 kilo Antakya Kabağı
    -1 tane limon
    -1,5 kilo toz şeker
    -Yeteri kadar kireçli su
    - Kabak Tatlısı Üzeri için;
    -Yeteri kadar Hindistan cevizi
    -1 çay bardağı tahin (isteğe bağlı)

    kabaktatlisi-tarifi-.

    Kabak Tatlısı Tarifi


    Öncelikle kabaklarımızı ince ince dilimleyin. Dilimlediğimiz kabaklarımızı kireçli suya koyun ve bir gece bekletin.

    Beklettiğimiz kabaklarımızı tencereye alın ve bıçak yardımıyla iki tarafından da delik açalım. Limonu dilimleyelim ve kabakların üzerine koyun. Toz şekeri kabakların üzerine serpin ve yeteri kadar su ilave edin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim ve ocaktan alın.

    Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın. Ayrıca eğer istenirse damak tadına bağlı olarak kabak tatlısının üzerine tahin gezdirilerek farklı bir tat elde edebilirsiniz bayanlar kolay gelsin.