Kabak Çekirdekli Kek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 12 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kabak Çekirdekli Kek Tarifi




    Resimli Kabak Çekirdekli Kek Tarifi

    Gerekli Malzemeler

    -1 çay kaşığı tarçın
    -1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    -1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
    -250 gram yulaf
    -200 gram tereyağı
    -1 su bardağı pekmez
    -4 çorba kaşığı zeytinyağı
    -Yarım su bardağı un
    -Yarım su bardağı süt
    -50 gram susam
    50 gram rendelenmiş hindistancevizi
    -100 gram kadar ayçekirdeği ya da kabak çekirdeği içi
    -Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

    [​IMG]

    Kabak Çekirdekli Kek Hazırlanışı


    Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

    Kalan malzemeyi bir kaba koyarak iyice karıştırın. Ortasına çukur açın ve yağla pekmezi ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

    Eğer hamur özleşmiyorsa bir iki kaşık daha süt ilave edebilirsiniz. Karışımı yağlı kağıt serili kalıba dökün. 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar üzeri iyice kızarıncaya dek pişirin.

    Kekinizi soğumadan kalıptan çıkarmayın. Daha sonra dilimleyerek servis tabaklarına alın. Afiyet Olsun