Kabak Böreği

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 4 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. kabak böreği tarifi,kabak böreği tatlısı,kabak böreği yemek tarifi,kabak böreği nasıl yapılır,balkabağı böreği

    Kabak böreği tarifi resimli
    [​IMG]

    Malzemeler
    3 yufka
    1 kiloya yakın balkabağı
    Her yufka için 2-3 avuç toz şeker
    Yarım bardak su
    Yarım bardak sıvı yağ
    Bir tutam tuz

    Hazırlanışı
    Kabakları rendeleyin, 3 eşit miktara bölün.Rendelenmiş kabakları teker teker her yufkanın içine yayın.
    Kabakların üstüne şeker serpin. (Yufka başına 2-3 avuç) Yufkaları bir kenarından ortaya kadar rulo yapın. Karşı kenarı da aynı şekilde ortaya doğru sarın.
    Yuvarlak, yağlanmiş bir tepsiye ya da borcama yerleştirin.Suyu, tuzu ve yağı karıştırıp böreklerin üstüne sürün.(tuzu fazla koymayın)
    Önceden ısıtılmış fırında, 225°de üstü kızarana kadar 30-35 dakika pişirin..
    Afiyet olsun.