Kabak Aşı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 4 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kabak Aşı Tarifi
    Resimli Kabak Aşı Tarifi

    Malzemeler

    *5–6 kabak
    *2 adet orta boy kuru soğan
    *2 domates
    *1 çay bardağı zeytinyağı
    *Dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane,
    *Yarım kahve fincanı pirinç
    *2 adet küp şeker
    *1–1,5 su bardağı sıcak su
    *tuz

    Yapılışı
    Soğanlar ve domateslerin kabukları soyularak yemeklik doğranır. Kabaklar soyulur ve önce enine dilimlenir sonrada her dilim ortadan 2’ye bölünür.
    Soğanlar tencereye alınır, sıvıyağ, tuz ve şekeri eklenerek pembeleşene kadar kavrulur ve domatesler eklenir. Kabaklar eklenir ve karıştırılır.
    Pirinçlerde eklenerek 2-3 kez daha karıştırılır. Yemeğe sıcak su eklenir kısık ateşte 20-25 dk. pişirilir. Taze dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane eklenerek servis yapılır.

    [​IMG]