Julia Child Yemek Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 15 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Julia Child Tarifleri


    Julia Child'ın Yemek Tarifleri


    Julia Child Mantarlı Tavuk Malzeme listesi


    1. 20 adet küçük beyaz soğan ya da 1 adet büyük sarı soğan, doğranmış
    2. 250 gram çok ince dilimlenmiş pastırma
    3. 6 diş sarımsak, doğranmış
    4. 1 buçuk kilo tavuk parçaları, derisi alınmamış
    5. Tuz ve karabiber
    6. 2 su bardağı tavuk suyu
    7. 2 su bardağı kırmızı şarap
    8. 2 adet defne yaprağı
    9. Bol miktarda taze maydanoz, taze kekik, saplarıyla birlikte
    10. 250 gram mantar, kabaca doğranmış
    11. 2 yemek kaşığı tereyağı
    12. İnce kıyılmış maydanoz


    Julia Child Mantarlı Tavuk Yapılışı:

    Pastırmaları kızartın. İçinde 3 santimetre derinliğinde su olan bir tencereye atın. 5 dakika kaynatın, süzün. Soğuk sudan geçirin ve kâğıt havluyla kurutun. Küçük parçalar halinde doğrayın.

    Büyük bir tencerede, orta ısıda, pastırma parçalarını kızartın ve dinlenmeye bırakın. Pastırmadan kalan yağı tencerede tutun. Soğanları tencereye yayın. Üzerine tavuk parçalarını, derileri altta kalacak şekilde yerleştirin. Tavuk etlerinin her tarafı kızarana dek, yaklaşık 10 dakika pişirin. Bu süreç içinde tencereye sarımsağı katın ve tuz-karabiber serpiştirin. Yuzu en sonda ekmek yerine, pişme sürecinde eklerseniz, etin lezzetinin dışarı çıkmasını sağlamış olursunuz.

    Tencerede biriken fazla yağı kaşıkla çıkartıp, dökün. Tavuk suyu, şarap, kekik, maydanoz, defne yaprakları ve pastırma parçalarını ekleyin. Ateşi kısın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra üstünü kapatın ve 20 dakika pişmeye bırakın.

    Piştikten sonra soğanları ve tavuk parçalarını tencereden çıkartıp, ayrı tabaklarda bekletin. Kekik, maydanoz, defne yaprakları ve sarımsakları tencereden çıkartıp, atın.

    Aynı tencereye mantarları atın. Ateşi yükseltin ve kaynatın. Tenceredeki sıvının ¾’ünü dökün. Geri kalan sıvı krema haline dönüşene kadar kaynatmayı sürdürün. Ateşi kısın, içine tereyağını ekleyin. Soğanlar ve tavuk parçalarını tekrar tencereye katın. Böylece tavuk tekrar ısınmış ve soslanmış olur. Baharat katın. Üzerine maydanoz serpin ve servise sunun.


    Julia Child Kızarmış İnci Soğanlar Malzemesi

    Yarım kilo beyaz arpacık soğan
    Tereyağı
    Tavuk suyu
    Tuz ve karabiber
    Şeker

    Julia Child Kızarmış İnci Soğanlar Yapılışı

    Soğanları, kabuklu halde kaynar suda 1 dakika pişirin. Sudan çıkartın, soğuk suya atarak şoklayın. Kabuklarını soyun. Dondurulmuş soğan kullanıyorsanız, bir sonraki aşamaya geçmeden önce, soğanların çözülmelerini bekleyin.

    Beyaz kızarmış soğanlar için; soğanları bir tencereye koyup, soğanların yarısına gelecek kadar tavuk suyu ekleyin. 1 yemek kaşığı tereyağı, az miktarda da tuz ve karabiber katın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar pişirin(yaklaşık 25 dk).

    Kahverengi kızarmış soğanlar için; sağanları tereyağında, rengi hafif pembeleşene kadar kızartın. Bir tencereye aktarın. Soğanların yarısına gelecek kadar tavuk suyu ekleyin. Tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker katın. Tencerenin kapağını kapatıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirin(yaklaşık 25 dk).

    Soğanlar daha kremalı görünsün istiyorsanız, tencereye 1 yemek kaşığı daha tereyağı katın ve birkaç dakika daha pişirin.

    Beyaz ve kahverengi kızarmış soğanları büyük bir servis tabağında, karışık olarak servise sunun.