Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 9 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

    Japon kültürüyle birlikte Japon mutfağı da Türkiye';de büyük ilgi görüyor.

    Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya’ya yaptığı ziyaretten sonra batışı (1890) iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi sembolü kabul ediliyor. 2010’da bu olayın 120. yılı nedeniyle Japonya Yılı’nı kutlayacağız. Japonya Başkonsolosluğu’nun verdiği bilgilere göre, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 950 Japon’a karşılık Japonya’da 10 bin Türk vatandaşı yaşıyor. Japon yemeği sunan mekanların sayısı da giderek artıyor. Japon mutfağı denilince akla hemen suşi geliyor ama bu mutfakta daha pekçok lezzet var. Hürriyet Cumartesi sizin için araştırdı..

    MİYAKO

    İsmi Japonca’da başkent demek

    Restoran 1991’den bu yana İstanbul Swissotel The Bosphorus’da. Türk aşçıların hazırladığı Japon mutfağı dışında Çin mutfağından da örnekler yer alıyor. Nigiri ve maki suşi, saşimi, tempura, deep fried sebze veya balık, teppenyaki ızgaraları bulunuyor. Shabu shabu ve sukiyaki tabakları konuk masalarında hazırlanıyor. Japonların pirinç rakısı sake, yemeklerle birlikte sıcak veya soğuk olarak sunuluyor. Özel günlerde set mönü ve grup rezervasyonlara indirim uygulayan Miyako’da spesiyaller 22- 52 ve set mönüler 63 - 70 lira. (212) 326 33 05.

    ITSUMI

    Konuklarını yazın Reina’da ağırlıyor

    Yaklaşık 5 yıldır İstanbul 4. Levent’te İş Bankası Kuleleri’nde, yazlarıysa Reina’da hizmet veriyor. Restoranda Türk misafirperverliğiyle Japon kültürü bir arada sunuluyor. Hemen hemen tüm Japon yemekleri yapılıyor; en çok kızgın tavada servis edilen ince kesilmiş tatlı soslu bonfile tercih ediliyor. Uzakdoğu mutfağını sevenlerin ve ünlü işadamlarının uğrak yeri. Öğle yemeklerinde 20 ile 30 lira arası, akşam yemeklerindeyse 50-100 liraya (kişi başı) doyuyorsunuz. (212) 264 64 48

    ZUMA

    İstanbul’a özel hamsi tempura

    Bu yıl İstanbul Ortaköy’de açılan iki katlı restoranın alt katında ana yemek salonuyla Sushi Bar ve Robata Grill Bar bulunuyor. Sushi Bar’da suşiler açık mutfak sistemiyle servis ediliyor. Robata Grill Bar’da ise sebzeler, kümes hayvanları ve etler soslarla marine edilerek sunuluyor. Avustralyalı ve Türk aşçıların çalıştığı mutfak, İstanbul’a özel bir ürün de hazırlıyor: Hamsi Tempura. Soft shell crab (yumuşak kabuklu yengeç) ve spicy beef (baharatlı biftek) spesiyalleri arasında. Londra, Hong Kong ve Dubai’de de şubeleri bulunan Zuma’da yemekler 7-120 lira arasında. (212) 236 22 96

    MORİ

    Evlere suşi şefi yolluyorlar

    İstanbul Mayadrom AVM, Balmumcu, Süzer Plaza, Kuruçeşme Sortie, Çeşme Villa Sunset ve Bodrum The Marmara Oteli’nde şubeleri var. 9 yıldır suşi ve saşimi ağırlıklı mönüsünü Japon aşçılar hazırlıyor. Spesiyalleri Shabu Shabu, King Crap California, Mori Ebi Roll ve Mr. Hattori. Balmumcu ve Çeşme şubelerinde Japon yemeğinin dışında dünya mutfağının ürünleri de bulunuyor. Eve siparişlerde yüzde 10-20 indirim uyguluyor, ev partilerine ücret almadan suşi şefleri gönderiyor. 14 Şubat’ta şanslı bir çifte tek taş pırlanta yüzük hediye ediyor. Fiyat aralığı 60-100 lira arasında. (212) 351 64 65.

    UDONYA

    Erişteleri suşiden daha ünlü

    Daha önce İstanbul Talimhane’de bulunan Udonya, 1998’den beri İstanbul Point Otel’de. Udon, Japonca’da erişte anlamına geliyor ve mekan da erişte çeşitleri ünlü. Japon, Filipin ve Türk aşçıların hazırladığı mönüde suşi, tempura ve udon seçenekleri bulunuyor. Udonya’nın spesiyali Japon Izakaya Mönüsü. Dekorasyonda Japonya’nın çağdaş ve geleneksel unsurları birleşiyor. Udonya’nın müdavimleri arasında Sertab Erener, Candan Erçetin, Okan Bayülgen var. Fiyatlar 50 - 100 lira arasında. (212) 256 93 18.

    TOKYO

    Tatami odasında ayakkabı yasak

    2006’dan beri hizmet veren Tokyo’da en çok suşi çeşitleri dikkat çekiyor. Beyoğlu’ndaki konumuyla özellikle konsoloslukta çalışanların ve turistlerin uğrak adresi. Dekorasyona çok özen gösterilmiş. Üst katında bulunan ve ayakkabı çıkarılarak girilen özel tatami odası Japon kültürünü yaşatıyor. Tatami Japonca’da hazır anlamına geliyor ve bu odalar özel misafirler için kullanılıyor. Spesiyal olarak Tokyo specsushi tabağı, saşimi, udon, nabe ve kabak tatlısı var. Bir kişi 50-60 liraya doyuyor. (212) 293 58 58

    YUTAKA
    Sahipleri Güney Koreli

    2000’den beri İstanbul

    Hyatt Regency Otel’in bünyesinde. Sahipleri Güney Koreli, yemekleri Türk ve Taylandlı aşçılar hazırlıyor. Haliyle mönüde Japon yemeklerinin yanı sıra Kore mutfağı da yer alıyor. Japon mutfağına ait tam 140 çeşidin sunulduğu mönüsünü tadanlar arasında üst düzey yöneticiler ve iş adamları bulunuyor, hatta bir VIP odası da var. Öğlen ve akşam yemekleri için yedi çeşitten oluşan set mönüleri mevcut. Bu mönüler suşi, saşimi, tempura, teriyaki soslu bonfile ve buharda pişmiş deniz ürünlerinden oluşuyor. Öğlen 30-60 lira, akşam yemekleri 125 lira. (0212) 231 13 06

    SUNSET

    Ayrı bir Japon şef var

    Sunset, Japon mutfağının yanı sıra dünya ve Türk mutfağından yemekler de sunuyor. İstanbul Ulus’ta 1994’te açılan bu ünlü mekanda saşimi, deniz levreği ve Alaska yengeci en sevilenlen yemekler arasında. Japon mutfağındaki şef Japon, suşi ustaları Taylandlı, mutfak şefiyse Bolulu. Restoranda öğle yemeklerinde yüzde 20 indirim yapılıyor. Ayrıca öğle ve akşam yemeklerinde AMEX (American Express) sahiplerine yüzde 20’ye varan bir indirim daha var. Kişi başı ortalama
    fiyat içki hariç 80-100 lira. (212) 287 03 57

    SUSHICO

    Suşiyi yaygınlaştırdılar

    İstanbul’da 10, Ankara’da 2 ve Girne’de 1 şubesiyle1997’den beri açık. Moskova, Macaristan ve Romanya’da da şube açmayı planlıyor. Toplam 60 aşçısı var, Çin ve Thai yemekleri de sunuluyor. Türkiye’de suşiyi yaygınlaştıran mekanların başında geliyor. Suşi spesiyalleri Hitomi Roll, Dragon Roll, Philadelphia Roll ve Rainbow Roll. Müdavimleri arasında Yalın, Şahan Gökbakar, Çağla Şikel, Emre Altuğ, Hande Ataizi, Teoman, Ajda Pekkan, Hülya Avşar, Mahsun Kırmızıgül ve Mustafa Koç gibi isimler var. Kişi başı ortalama fiyat 40 lira. (212) 444 SU Sİ (78 74)

    NİNJA


    Tam 300 çeşit yemek

    Türkiye dışında pek çok ülkede bulunuyor ve Taksim şubesi 9 yıldır açık. 300’ü aşkın çeşidin bulunduğu mönüsünün tamamı Japon mutfağına özgü yemeklerden oluşuyor. Yemeklerin günlük, taze ve hijyenik olmasına dikkat ediliyor. En çok suşi çeşitleriyle beğeniliyor. Özellikle üst düzey yöneticiler ve sanatçılar tarafından tercih ediliyor. Sevgililer Günü için özel bir mönü hazırladı ve indirimler de yapıyor. Bir kişi ortalama 22-36 liraya doyuyor. (212) 251 58 21 - 22.


    Gidiyormuyuz Arkadaşlar :f30:
     



  2. Cevap: Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

    valla sushico ve miyako aralarında en iyileri bence tavsiye ederim...
     



  3. Cevap: Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

    ıyyyakkkkkkkkkkkkkk.

    Hele birde SUSHICO. :f73: Hemde iki defa ıyyyaaaaaaaaaakkkkkkkkkkk.

    Siz gidin ben hayatta gelmem. İsterse bedava olsun :f106:
     



  4. Cevap: Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

    :))) :)))
     



  5. Cevap: Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler


    Kore mutfağının da olması sebebiyle ilgimi çeken YUTAKA oldu..Ezgim görmesin bayılacak:f196:
     



  6. Cevap: Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

    Şekerciiime katılıyorum.Ben de hayatta gelmemmm. Şekercimm biz seninle Türk restorantına gidelim onlar Japon yemeği yesinler boşver.:f30:
     



  7. Cevap: Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

    Yaff Türk yemekleri bittide Japon yemeklerindemiyiz..:f30:
    WisH ablama katılıyorum bende gelmem asla..:)
    Tesekkürler Blue teyze..:f40:
     



  8. Cevap: Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

    Aman gelmezsseniz gelmeyin ben de oğlumla giderim o daha henüz çiğ balıkla pişmiş balığı ayıramıyor :f30:
     



  9. Cevap: Japon Yemekleri İçin En İyi Adresler

    ihtiyacım vardı merak saldım teşekkürler Blue:f196: