japon balıkları hakkında bilgi

'Hayvanlar Alemi' forumunda YAREN tarafından 18 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. japon balıkları bakımı,japon balığı üretimi,japon balıkları hakkında herşey,japon balıkları nasıl ürer

    Japon balıkları hakkında bilinen yanlışlar
    [​IMG]

    Japon balıkları soğuk su balığıdır.

    Japon balıkları, geniş bir sıcaklık aralığında yaşayabilirler ve bilinenin aksine, ılık su balıklarıdır. Soğuk bahçe havuzlarında da yaşayabilmelerinden dolayı soğuk su balığı sanılmaktadırlar. Japon balığı bir sazangildir ve ideal gelişme sıcaklığı 23 ila 25 santigrad derece aralığındadır. Soğuk su balıkları 20 santigrat derece sıcaklığın üstünde yaşayamayan alabalık gibi balıklardır.

    Japon balıkları, eğer büyük bir akvaryumda ve sabit sıcaklıkta bakılırsa süphesiz daha sağlıklı olacaklardır. Özellikle kışın bir ısıtıcı kullanılmazsa, gece gündüz değişen oda sıcaklığından dolayı vücut drençleri düşecek ve hastalıklara yakalanmalarına neden olacaktır..

    Kavanozda Japon Balığı

    Bir balığı kavanoza koymak doğru değildir. Mutlaka filitreli, balıkların yüzebileceği bir akvaryumda bakılmalıdırlar.

    Japon Balığı Sağma Teknikleri

    Japon balıklarına en büyük eziyet, Japon balığını sağmaya çalışan, çok akıllı arkadaşlardan çekiyor. Sağma yöntemleri yanlıştır.
    Sazangillerin yumurtaları sağılmak için uygun değildir. Yumurtalar yapışkandır. Bu yapışkanlığın giderilmesi gerekmektedir yoksa yumurtalar mantarlaşacaktır.

    Dişi balık, periyotlar halinde yumurtlar çünkü yumurtaları hepsi aynı anda olgunlaşmamıştır. Hepsinin olgunlaşması için hormon verilmelidir.

    Japon balıkları sağılacaksa ilk önce dişi sağılır. Sonra Erkek Balık sağılır. Balığın spermi suda 28 saniye ile 3 dakika canlı kalabilmektedir.

    Sazangillerde yumurtalar üreme kanalı vasıtasıyla dışarı verilirken, salmonidlerde vücut boşluğundan kanal vasıtası olmadan anal açıklıktan yumurtalar çıkar. Minik Japon balığına yaptığınız baskılarla hayvanın iç organlarına zarar veriyorsunuz.
    [​IMG]
    Alıntı