Jambonlu Salata

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 7 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Jambonlu Salata Tarifi
    1 Porsiyon: 210 kalori.

    Malzemeler

    250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş
    600 ml su
    tuz
    150 gr taze bezelye
    250 gr kabak, dilimlenmiş
    2 yemek kaşığı mayonez
    4 yemek kaşığı yoğurt
    1/2 çay kaşığı hardal tozu
    taze çekilmiş karabiber
    250 gr lahana, ince doğranmış
    Taze soğan, kıyılmış, süslemek için

    Yapılışı

    Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın. Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak. pişirin. Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak. daha pişirin.

    Süzüp soğumaya bırakın. Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın. Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karıştırın. Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin. Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.