İzmir usulü kaşarlı pide nasıl yapılır?.resımli anlatım

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 13 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kaşarlı pide yapımı resımli
    İzmir usulü kaşarlı pide nasıl yapılır

    [​IMG]
    [​IMG]


    Kaşarlı Yumurtalı Pide Tarifi İçin Malzemeler:

    4 su bardağı un
    1 su bardağı ılık su
    1 pk instant (kuru) mayaArzu edersenız acelesı olanlar ıcın yaş mayada kullanılabılır
    1 tatlı kaşığı tuz
    150 gr rendelenmiş kaşar peyniri(bol kaşarlı daha bır nefıs oluyor)
    4 adet çırpılmış yumurta
    2 yemek kaşığı sıvıyağ (tepsiyi yağlamak için)
    Not: yaş maya kullandıysanız hazırlanan pıdeler bır saat tepsıde bekletılır kızgın fırına sonra sürülür

    Hazırlanışı:

    Yoğurma kabına unu eleyerek koyup, ortasını havuz gibi açın. Kenarlardaki unun üzerine tuzu serpiştirin. Açtığınız havuza mayayı ekleyip, ılık su ilavesi ile ortadaki mayayı elinizle karıştırarak eritin. 15 dk kadar mayanın kabarmasını bekleyip daha sonra hamuru ortadan dışa doğru yoğurmaya başlayın. Çok yumuşak bir hamur elde edip 1 saat sıcak bir ortamda dinlendirin. İyice kabaran hamuru tekrar yoğurup ortadan ikiye bölün. Tezgaha bolca un serperek, birinci hamuru merdane yardımı ile tepsi ebadı kadar yuvarlak şekilde açın. Yağladığınız tepsiye hamuru yerleştirip, kenarlarını içe doğru bir parmak kalınlığında kıvırıp şekil olsun diye çatalla hafifçe bastırın. Üzerine kaşar peynirini yayıp, çırpılmış yumurtayı da dökerek 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.

    Eğer hamurun bir tanesini farklı bir iç malzeme ile yapmak isterseniz kaşar peyniri ve yumurta malzemesini yarıya indirerek hazırlayabilirsiniz.

    Diğer hamurun üzeri için için ;

    3 yemek kaşığı kıyma
    2 adet doğranmış domates
    1 adet küçük boy soğan
    6 adet iri boy dilimlenmiş mantar
    1 çay kaşığı karabiber
    bir tutam tuz
    2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    2 yemek kaşığı sıvıyağ

    Tavaya yağı koyup, soğan ile mantarı ekleyerek mantarın saldığı suyu çektirip kıymayı ekleyin. Hepsini beraberce kavurup, domates ile tuzu katın. Domates de saldığı suyu iyice çekince, karabiberi ekleyip karıştırarak ateşi söndürüp, malzemeyi soğutun. Hazırladığınız malzemeyi ikinci hamurun üzerine yayıp, kaşar peynirini de en üste serpiştirin.