İzmir Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 11 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. İzmir Pilavı nasıl yapılır
    İzmir Pilavı yapılışı

    İzmir Pilavı Malzemeler:
    2 Su Bardağı Baldo Pirinç
    1 Soğan
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çay Bardağı Ceviz
    2 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı
    2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
    1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    6 Adet Organik Kuru Kayısı
    1 Tutam Maydanoz
    1 Tutam Dereotu
    Sıvıyağ
    1 Su Bardağı Et Suyu
    Su
    Tuz

    [​IMG]



    İzmir Pilavı Hazırlanışı:
    Öncelikle soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz. Pilavımızı pişiriyoruz. Kayısıları küçük küçük doğruyoruz. Pilavımız piştikten sonra üzerine tarçın döküyoruz. Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş üzümünü ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup büyük bir tabağa ters çeviriyoruz. Üzerine dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz.