İzmir köfte nasıl pişirilir?

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 4 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. İzmir köftesi nasıl pişirilir? İzmir köfte tarifi
     



  2. Cevap: İzmir köfte nasıl pişirilir?

    İzmir Köfte Tarifi

    Malzemeler

    Tuz
    Karabiber
    Salçası için
    2.5 çorba kaşığı margarin
    2 büyük domates
    2 bardak su
    600 gram kıyma
    1 adet büyük soğan
    2.5 dilim ekmek içi
    2 adet yumurta
    1 demet maydanoz
    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Kıymaya, rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmek içlerini, 2 tatlı kaşığı tuz ile 1 kahve kaşığı karabiber ilave ederek 5 dakika yoğurun. Sonra bunlara kıyılmış maydanozu katın. Sonra tekrar hepsini iyice karıştırın. Bu yoğrulmuş kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak biçiminde şekiller verin. Bir tepsiye veya yayvan tencereye 2.5 çorba kaşığı margarin koyarak kızdırın. Bu yağa köfteleri ilave ederek, tencereyi sallamak suretiyle köfteleri kızartın. Sonra da bu köftelere küçük doğranmış ve yağsız pişirilerek püre haline getirilmiş domatesleri ve 2 bardak suyu katın. Tencerenin kapağını kapatarak orta kuvvetteki ateşte 15 dakika pişirin. Köfteleri salçasıyla tabağa alarak servis yapın. Afiyet olsun.