İzmir Böreği Tarifi-İzmir Böreği Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Büsra tarafından 3 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. İzmir Böreği Tarifi
    İzmir Böreği Yapılışı
    İzmir Böreği

    [​IMG]

    Harika görünüyor bu ya :)


    Malzemeler
    5 adet yufka
    100 gr (avcunuzu sıktığınızda oluşan büyüklük kadar) kıyma
    2 adet orta boy havuç
    1 adet kuru soğan
    2 adet orta boy patates
    2 diş sarımsak
    kırmızı biber karabiber
    2 yumurta
    Galeta unu
    1 çaybardağı çiçek yağ
    1 su bardağı süt
    su



    Börek içi hazırlamak için

    Derin bir kap içinde çiğ kıyma, rendelenmiş patates, havuç, soğan, sarımsak baharatları ve tuzu bir çatal yardımıyla karıştırın.
    Kabı biraz eğimli bir şekilde koyup yarım saat kadar bekletin.
    Karışım bir süre sonra suyunu vermeye başlar bu suyu almak için



    SOS

    1 bardak su
    1 bardak süt
    1 çay bardağı yağı karıştırın



    Böreklerin yapılışı

    Mutfak servisinin üstüne yufkalardan birini açıp serin.
    İçine bir fırça yardımı ile sos sürün ve yufkayı yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın üstüne tekrar sos sürün.
    Daha sonra yufkayı sigara böreği yaparken kestiğinizden biraz büyük bir şekilde üçgenler halinde kesin.
    (Bir yufkadan 4 üçgen çıkacak) bu üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup biraz tombul sigara böreği gibi sarın.
    Beş yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra hazırladığınız tombul börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp yağladığınız tepsiye dizin.
    250 derece fırında kızarana kadar pişirin.

    Alıntı..