Izgara köfte

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 28 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:
    1 kilo koyun dana karışık kıyma
    4-5 dilim bayat ekmek
    1 adet yumurta
    2 adet soğan
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay bardağı süt
    1 tatlı kaşığı adaçayı

    Yapılışı:

    Ekmek içleri su ya da sütle ıslatılıp sıkılır.
    İyice ufalanarak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kekik, adaçayı ve sıvıyağ ile beraber kıymaya eklenir.Yumurta kırılır ve iyice yoğrulduktan sonra yumurta boyutunda parçalar koparılıp şekil verilir.
    Izgara veya yağsız tavada her iki yüzü çevrilerek pişirilir.