İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 31 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Aşure Nasıl Yapılır
    Aşure yapmanın püf noktaları


    [​IMG]

    Aşurenin yapılışı her yöreye göre değişiyor. Ancak genel olarak buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi 10'a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyecekleri içeriyor.

    Aşure yapılırken, malzemelerden buğdayın akşamdan pişirilmesi, nohut, fasulye, kuru üzümün de akşamdan ıslatılması öneriliyor.
    Ertesi gün bu malzemeler ayrı ayrı haşlanıp suyu süzüldükten sonra, bütün malzeme bir tencerede kaynatılıyor ve aşurenin kıvamına göre de su ilave ediliyor. Aşurenin kaynamaya başlamasıyla da incir, kayısı ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilmesi gerekiyor.

    Alıntı