İtalyanların En Meşhur Yemeği

'Ülkeler' forumunda EyLüL tarafından 15 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İtalyanların En Meşhur Yemekleri



    İtalyanların En Meşhur Yemeği Nedir

    İtalyanların Tüm dünyada bilinen en meşhur ve bolca tükettikleri yemeklerden biri Spagetti'dir.

    İtalyan mutfağının tarihi eski kültürlere dayanır. Etrüksler, Romalılar, Fenikeliler, Gotlar, Seasenler, Normanlar, İspanyollar ve Avustralyalıların İtalyan mutfağında büyük etkisi olmuştur. Batı ve Fransız mutfağının İtalyan kültüründen etkilendiği söylenmektedir.

    İtalyan mutfağı bölgelerine göre değişerek, her bölgenin kendine özgü yemeklerinin bir araya gelmesinden oluşmuştur.

    - Napoli’de pizza,

    - Floransa’nın az pişmiş ızgara Floransa Bifteği,

    - Siena’nın sadece su ve undan ibaret makarnası pici,

    - Roma’nın baharat soslu makarnası arabbiata ile yumurta,

    - Jambon ve karabiberli makarnası carbonara

    - Milano’nun safranlı pilavı,

    - Kuzey bölgesinin daha çok kışın yenilen tanınmış polenta sı (mısır unu peltesi),

    - Sardunya adasının genç domuz etinden kızartılarak yapılan meşhur porchetto'su,

    - Pulia’nın sadece un ve su katılarak el ile yapılan ve şalgam-yeşilliği ile terbiye edilen taze bukle makarnası orecchiette alla cirne di rape ve daha bir çoğu.

    İtalyanların En Meşhur Yemekleri Tarifleri


    İtalyan Merengi

    250 gr. şeker
    250 gr. tereyağı
    5 yumurta akı
    1 paket vanilya
    kuru üzüm

    Şekeri, bir kap içine ve üzümleri örtecek kadar su ile kaynamaya bırakınız. (Şekerin kıvamı şöyle anlaşılır. Soğuk su içine kaynatılan şeker 1 damla akıtıldığı zaman, lokum kıvamında suyun dibine çöküyorsa şekerin kıvamı olmuştur. Eğer su içinde dağılıyorsa, şekeri bir süre daha kaynatılması gerekir.)
    Şeker kıvamına gelince diğer bir kap içinde 5 yumurta aklarını katı bir hale gelinceye kadar çarpınız.
    Vanilya ilâve ediniz. Beyazlatılmış aklar içine şekeri yavaş yavaş karıştırarak ilâve ediniz. Soğumaya bırakınız.
    Aka şekeri ilâve ettikten sonra devamlı karıştırınız.
    Tereyağını bir kasede tahta kaşık ile karıştırarak beyazlatınız.
    Sonra, şekerli akları azar azar ilâve ederek karıştırınız.


    Ravioli

    Gerekli malzeme

    2 su bardağı un
    3 yumurta
    Yarım demet maydanoz
    250 gr lor peyniri
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Üzeri için:
    4 diş sarımsak
    1 su bardağı domates püresi
    4 dilim kurutulmuş domates
    15 gr tereyağı

    Maydanozu temizleyip kıyın. Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin. Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun. Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin.
    Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonra kıyın. Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun. Domates püresi ve domatesleri ilave edip 5-6 dakika daha kavurun.
    Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın. Yufkalardan 5'er cm'lik daireler kesin. Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın. Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.

    İtalyan Omleti

    Malzemeler

    Tuz
    100 gr. margarin
    1 orta büyüklükte soğan
    800 gr. kabukları soyulmuş domates
    Karabiber
    maydanoz
    50 gr. kaşar peyniri

    Yumurtaları biraz tuz ile çırpın. Tavada bir çay kaşığı margarini kızdırın. Bir yumurtadan içine atıp omlet haline getirin. Aynı şekilde 8 tane omlet pişirin. Her birini dörde katlayıp sıcak olarak muhafaza edin. Kalan margarini tavada kızdırın. Soğanı ayıklayıp doğrayın. Kızdırılmış olan yağda pembeleştirin. Kabukları soyulmuş olan domatesleri küçük küçük kesin ve soğanlara ilave edin. Tuz, karabiber ekin. Hazırlanan bu sosu kapaksız olarak 10 dakika pişirin. Omletleri servis tabağına yerleştirin. Koyulaşmış olan sosu üzerlerine dökün. Maydanozu doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Birlikte omletlerin üzerine serpip servis yapın.