İtalyanların Beslenme Tarzları

'Ülkeler' forumunda EyLüL tarafından 13 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. İtalyanların Beslenme Tarzı



    İtalyanların Beslenme Tarzları Nelerdir

    İtalyan mutfağının tarihi eski kültürlere dayanır. Etrüksler Romalılar Fenikeliler Gotlar Seasenler Normanlar İspanyollar ve Avustralyalıların İtalyan mutfağında büyük etkisi olmuştur.

    Batı ve Fransız mutfağının İtalyan kültüründen etkilendiği söylenmektedir. Rivayete göre; ünlü bir Florentin ailesinin prensesi olan Caterina De Medici’nin Fransa’nın Orléans dükü ile evlenmesi Fransız mutfağının doğmasına neden olmuştur.

    Catherine De Medici Fransa’ya giderken yanında birçok uşak ve aşçı götürmüştür. Fransa’yı ilkel mutfak ve yemek kültüründen arındıran şefler Fransız hanedanına çatal ve peçete kullanmayı bile öğretmişler. Bu hikayenin bugün gerçek olmadığı kabul edilmekle birlikte yine de İtalyan mutfağına yakından baktığımızda neden olmasın demek de mümkündür.

    Akşam yemeklerinde İtalyan sofrasının ayrılmaz bir parçası İtalyan şarabı... Şarap sadece özel günler için hazırlanan yemekle yudumlanan bir içecekten öte günlük bir alışkanlıktır. Şarap bir tutkudur...

    Tadına doyulmayan İtalyan peynirleri...
    İtalya’da peynir üretimi çok eski tarihlere dayanır ve gelenekleri haline gelmiştir. Akdeniz etrafındaki birçok ülkede olduğu gibi peynir üretimi İtalya’da da binlerce yıllık geçmişe sahiptir.

    İtalyanlar yemek ve içmekten büyük keyif alan bir millettir. İtalya’nın yaşam zevki kültürlerinin güzelliği sevecenlikleri İtalyan yemeğine de yansır. Yemek son derece önemlidir. Yemeğin hazırlanması bile bir törene dönüşebilir. Onlar için stil ve kalite çok önemlidir. Bir diğer önemli olan özellik ise kullanılan tüm malzemenin taze olmasıdır.

    Kalabalık sofralar lezzetli yemekler

    İtalyanlar lezzetli yemekleri ve kalabalık sofraları severler. Tüm ailenin bir araya geldiği akşam yemekleri en önemli öğündür ve çok uzun sürer.

    İtalya’nın hemen her yerinde zeytin ağaçlarına rastlamak mümkündür. Sadece kışları çok soğuk olan ve çok yüksekte olan birkaç bölgede görülmez. Farklı iklim ve toprak çeşitliliği farklı zeytinyağı üretimine sebep olmuştur. Zeytinyağı tüketimi ihtiyaçtan çok zevk haline gelmiştir.