italyanın yemekleri-italyanın yemek tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 16 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. İtalyanın Yemek Kültürü,italya'da yemek,İtalyan Yemekleri Tarifleri,italya kültürü‎,İtalyada ne yenir ne içilir


    İtalyan mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. İtalyan mutfağının tarihçesi M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanmakla birlikte 18. yüzyılda Amerika kıtasından getirilen sebze ve meyveler sayesinde büyük bir değişime uğramıştır. İtalyan mutfağı bölgelere göre büyük farklılıklar gösterir. Sebze ve hamur işleri (makarna ve pizza) ağırlıktadır. Peynir ve şarap İtalyan mutfağının önemli ögeleri arasındadır. Kahve (özellikle de espresso) İtalyan mutfağında önemli bir yer tutar.

    Tavuklu Polenta


    malzemeler

    7-8 adet tavuk kalça
    1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
    2-3 yaprak taze ya da kurutulmuş ada çayı
    1 yemek kaşığı taze biberiye ya da 10-15 cm uzunluğunda taze biberiye dalı
    3-4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
    Mısır lapası

    Polenta için:
    1 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 su bardağı su
    Yarım su bardağı mısır unu
    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Önce geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup, yağ eriyip kızınca
    tavukları kızartmaya başlayalım. Bu arada adaçayı ve taze biberiyeyi de
    aralara sıkıştıralım. Sanki onlarda kızarıyormuş gibi ara ara çevirelim.
    Maksadımız bu otların o güzel aromasını yağ dolayısıyla tavuklara sinmesini
    sağlamak.
    Yaklaşık 12-15 dakika sonra tavuklar nar gibi kızarmış olacaktır, ocağın
    altını kapatalım. Tavukların üzerine sıcakken 3-4 yemek kaşığı kadar hazır
    çiğ kremayı gezdirelim ve bir kenarda beklemeye bırakalım.
    Şimdi sıra geldi İtalyanların meşhur polentası yani mısır lapasını yapmaya:
    Aslında farklı tekniklerle pişirilmesine rağmen bizim Karadeniz yöresinin
    mısır kuymağının aynısının tıpkısı. Bakalım polenta nasıl yapılıyormuş? Orta
    boy bir tencereye; süt, su ve tereyağını koyarak, orta ısıdaki ocağın
    üzerine oturtalım. Sulu sütlü karışım kaynamaya başladığında tuzunu atıp,
    mısır ununu da yavaş yavaş ve azar azar eklemeye devam edelim. Bir taraftan
    da sürekli karıştırarak pişirelim. Zaten 8-10 dakika içinde karışım hemen
    katılaşacaktır hatta karıştırmanız çok zorlaşacaktır. Hemen polentanın
    altını kapatın ve ılınmaya bırakın. Şimdi geniş bir servis tabağını alıp,
    altına polentayı yayarak oturtalım. Üzerine de sanki güneş ışıkları gibi
    daire şeklinde tavuk butlarını yerleştirelim. Artık servise sunabiliriz.


    Ev Yapımı İtalyan Makarnası

    malzemeler:

    3 su bardağı un ,elenmiş
    5 adet yumurta,çırpılmış
    1 çay kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI

    Derin bir kaseye elenmiş unu koyun,üzerine tuzu ve çırpılmış yumurtaları dökerek sert bir hamur yoğurun.Elde edilen hamuru 4'e bölün.Merdane ile ince yufkalar açın.Açtığınız yufkanın 2 tarafınıda unlayın(sarıldığında yapışmaması için) ve sıkıca sararak rulo yapın.Bıçak ile 1'er santimetre genişliğinde kesin.