İtalyan Usulü Fırında Makarna Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 11 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. İtalyan Usulü Fırında Makarna nasıl yapılır
    İtalyan Usulü Fırında Makarna hazırlanışı



    İtalyan Usulü Fırında Makarna malzemeleri:

    500 gr. uzun kesim makarna
    2 çorba kaşığı tepeleme un
    100 gr. tereyağı
    1/2 litre süt
    2 yumurta
    200 gr. kaşar peyniri
    tuz


    İtalyan Usulü Fırında Makarna yapımı:

    Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun ve bir tatlı kaşığı tuz atarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya uzun kesim makarnaları atın ve makarnalar hafif dişe dokunur oluncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kenara bırakın.

    Beşamel sos için. 75 gr. tereyağını küçük derin bir tencerede eritin. Unu içine atın ve 1-2 dakika kavurun. Soğuk sütü una sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Sosunuz pürüzsüz olmalıdır. 3-4 dakika kadar sürekli ve hızlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp içine yumurtaları kırın ve yine çırparak 1 dakika kadar hafif hafif kaynatın.

    En son içine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin ve yine çırpma teli ile iyice çırparak karıştırın. Beşamel sosunuz çok koyu olmasın. Çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.

    Süzdüğünüz makarnaları derin bir fırın kabına koyun ve kevgirle yayın. Üzerine beşamel sosu dökün, sosu kaşıkla yayın. Üzerine bir parça daha kaşar peyniri serpin. Kalan tereyağını bıçakla küçük parçalara bölerek üzerine dağıtarak koyun ve orta dereceli fırında 25 dakika makarnanın üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun...


    [​IMG]