İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 11 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Tarifi Resimli
    İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Tarifi


    İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti Malzemeleri:

    Yarım paket spaghetti
    250 gr taze parmesan veya eski kaşar peyniri
    2 çorba kaşığı kuru fesleğen
    5 diş sarmısak
    Maydonoz
    Tuz, karabiber
    Sıvıyağ

    [​IMG]


    İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghettinin Yapılışı: Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun. Kaynadıktan sonra içine 1/2 çorba kaşığı tuz atarak spaghettileri içine kırmadan atın, kaynamaya bırakın.

    Fesleğenli sos için; önce karabiberleri, sarımsakları biraz tuz ile havanda dövün. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin ve biraz daha dövüp, karabiber ve sarmısak karışımını derin bir kaba alın. Maydanozları ince ince kıyın. Karabiber ve sarımsak karışımının üstüne ilave edin. Kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin. Parmesan peynirini veya eski kaşarı, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekleyin. Yağ ilave ederek, hepsini bir kaşıkla karıştırın. Spaghettileriniz İtalyanların dediği gibi "al dente" yani dişe dokunur dirilikte pişince indirin. Spaghettilerin çok pişmeyip bir parça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar.

    Spaghettileri bir süzgeçten süzün. Soğuk sudan geçirmeden tekrar tencereye koyarak içine daha önceden hazırladığınız fesleğen sosunu koyun. İki tahta kaşığın yardımı ile spaghettileri ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın.


    afiyet olsun....



    alıntı