İtalyan Bisküvi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. İtalyan Bisküvi (Biscotti)

    · 1 bardak (220 gram) pudra şekeri
    · 2 yumurta
    · 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
    · 50 gram sade kek un
    · 200 gr beyaz un
    · 25 gr hindistancevizi rendesi
    · 1 bardak (160 gr) soyulmuş badem


    Şeker, yumurta ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Unları ilave edin. Son olarak badem ve hindistancevizi rendesini ilave edin. Hamuru yoğurduktan sonra, ikiye bölün. Her birini 20 cm.lik uzun (paskalya çöreği şekli gibi) yağlanmış tepsiye yayın. Çok kalın olmasın içi pişmez.

    Önce 30 dakika pişirin, üstü hafif kahverengi olsun. Fırından çıkarın, biraz soğumaya bırakın. Keskin bir bıçakla 1 cm.lik şeritler kesin. Tekrar fırın tepsisine koyun ve 10 dakika bir tarafını, 10 dakika diğer tarafını pişirin.