İtalya Vizesi İçin Gerekli Evrakları

'Ülkeler' forumunda EyLüL tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
    İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir

    1. İtalya Turistik Vizesi

    Eğer işveren yada çalışan iseniz

    1- Çalıştığınız yada sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına ilgili makama hitaben vize talebi dilekçesi
    2- Şirket yetkilsi tarafından imzalanmış, kaşe vurulmuş, şirketteki görevinizi belirten ve hangi tarihler arasında izinli olduğunuza dair bir yazı.
    3- Şirketin imza sirküleri (süresi geçmemiş olacak)
    4- Yeni tarihli ve onaylı faaliyet belgesi (son üç ay içinde alınmış olacak)
    5- İlgili yıla ait yeni şirketin vergi levhası
    6- Şirketin sicil gazetesi örneği
    7- Kişiye yada şirkete ait son 3 aylık hesap hareketlerini içeren ve güncel banka hesap cüzdanı orjinali,
    Varsa tapu, araç ruhsatı ,kira kontratı yada gayrimenkullerinize ait bir döküman
    8- 2 adet fotoğraf(arka fon beyaz)
    9- Evliyseniz evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi
    10- SSK işe giriş bildirgesi
    11- Son 4 aya ait maaş bordronuz (şirket tarafından kaşe ve imzalanmış olacak)
    12- Son 4 aylık prim ödemelerinizi gösteren SSK tarafından tasdik edilmiş prim bildirgeleriniz.
    13- Varsa kredi kartı yada banka kartı fotokopileriniz.
    14 - Uçak bileti ve otel rezervasyonunuz (Dikkat: e-mail ile alınan uçak bileti (e-bilet) kabul edilmiyor. Direkt almadıysanız fax ile kaşeli imzalı bilet rezervasyonunu faxla göndermelerini rica edin. Ayrıca otel rezervasyonuda keza, italyada ki otelden kaşe ve imzalı otel rezervasyonu faxlatın)
    15- Pasaportunuz ülkeye giriş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli olacak
    16 - Vize başvuru formu (randevu alırken size verilecek)

    Emekli iseniz emekli cüzdanınız, eşiniz çalışıyor siz çalışmıyor iseniz eşinize ait gelir belgeleri. 18 yaşından küçük iseniz ailenizden muvaffakatname ve ailenizin gelir belgeleri.

    2. Eğer Öğrenci İseniz, Öğrenci olarak italya vizesi için;

    1- Öğrenci belgesi (öğrenci kimliği yeterli değil, okulunuzdan öğrenci olduğunuza dair belge alacaksınız)
    2- Masraflarını karşılayacak kişiye ait gelir belgeleri ve çalıştığı yerden maaş bordrosu, eğer işin sahibi ise son vergi levhası.
    3- Yaşınız 18 den küçük ise anne ve babanızdan muvafakatname alacaksınız.
    4- Masrafları karşılayacak kişi giderlerinizi karşılayacağına dair italyan konsolosluğu dikkatine dilekçe yazacak.Hatta bankadan yazı bile istiyorlar bazen. Bunu lütfen randevu şirketine sorunuz.
    5- 2 adet vesikalık fotoğraf arkası beyaz fonlu ve net olacak. Gözlüksüz.
    6- Eğitim alınacak olan okul yada enstitüden kayıt belgesinin orijinali
    7- Okul harçlarınızın ödendiğine dair makbuz.
    8 - Bursunuz varsa buna ait yazı.
    9- İtalya'da kalii sürenizi kapsayan ve yurtdışında geçerli olan seyehat sağlık sigortası poliçesi.
    10 - Uçak rezervasyonlarini gösteren bir belge.

    Reşit olmayanlar i.in (14-18 yaş arası), ikametin bir yurtta yada Italya'da yasal olarak ikamet eden yakın bir aile ferdinin yanında gercekleşmesi gerekmektedir. Bunun için italyada ikamet eden yakınınız var ise ondan belge istenecektir. Sorunuz.

    İtalya da dil kursuna gidecek şahislarin asgari italyanca bilgisine sahip olduklarını belgelemeleri gerekmektedir.

    3. İtalya Aile Birleşimi Vizesi Evraklar:

    İtalya'da Emniyet Müdürlüğünden alınmış aile birlesimi evragi.
    Aile bağınızı belgeleyen evrak (evlilik cüzdanınız yada nüfus müdürlüğünden alacağınız aile dökümü)
    Ucuncu dereceye kadar olan aile fertlerinin, ekonomik olarak aile birlesimini yapan kisinin yukumlulugu altinda oldugunu (yurtdisindan yapilan maddi yardimlarla) ve calisamayacak durumda oldugunu belgelemeli.
    İtalyadaki eşinizin yada birinci dereceden yakınınızız size göndermesi gereken evraklar;
    Oturum müsadesi noter tasdikli fotokopisi, İtalyan vatandaşı ise gerek yok.
    Çalıştığı yerden yazı, mümkünse maaş bordrosu
    Kimlik belgesi, pasaport fotokopisi (noter onaylı fotokopi)
    Oturduğu evin kira kontratı fotokopisi yada ev kendisine ait ise tapu fotokopisi (noter onaylı olacak)