İstiridye Külbastı

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler


    6 Adet istiridye
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Diş Dövülmüş Sarmısak
    30 gr. Krema
    1 Çorba Kaşığı Tulum peyniri
    Roka ve Dereotu




    Yemeğin Tarifi


    İstiridyelerin birer tarafını açıp, güzelce temizleyin. Bir kaba, açılan kısımları yukarı
    bakacak biçimde dizin. Üstten ısı veren fırında 5 dakika pişirin.

    Tavaya tereyağı koyup eritin. sarmısağı yağda pembeleştirin. Krema, dereotu ve
    tulum peynirini ilave edin. Bu karışımı istiridyelerin üzerine dökün.

    İstiridyeleri roka yaprakları ile servis yapın.
    Aiyet olsun.
     



  2. kül bastı deyince aklıma kemal sunal rahmetli habam sınıfdaki filmi aklıma hep geliyor:f196:.bu harika bi yemek bende bu gün baya yemek yedim :f106::f9: