İstiridye Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. İstiridye Dolması nasıl yapılır
    resimli İstiridye Dolması Tarifi
    İstiridye Dolması yapılışı
    İstiridye Dolması resimli tarif

    İstiridye Dolması

    [​IMG]

    malzemeler

    4 adet istiridye
    1 su bardağı pirinç
    1 adet kuru soğan
    Tencerenin dibine yerleştirilmek üzere 6 adet yeşil soğanın yaprağı ve 6 adet marul yaprağı
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    1 yemek kaşığı çam fıstığı, kuş üzümü
    1 çay kaşığı yenibahar, tarçın, karabiber, toz şeker
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı

    Zeytinyağından yarım çay bardağı ayırın, kalan zeytinyağını tavada kızdırın
    İlk önce çam fıstığını sonrada soğanı atın ve kavurun
    Önceden soğuk su ile yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin
    Hemen ardından yenibahar, karabiber, şeker, tuz ve tarçını ilave ederek karıştırmaya devam edin
    Beş dakika boyunca orta ateşte kavurun ve içersine bir su bardağı kadar sıcak su katarak dinlenmeye bırakın
    Maydanoz ve dereotunu kıyın pirinçlerin içine ekleyip karıştırın
    Bir tencerenin dibine soğan yapraklarını ve marul yapraklarını yerleştirin
    İstiridyeleri iyice temizleyin
    Ortasını açtığınız istiridyelere hazırladığınız iç malzemeyi koyun
    Tencereye içlerini doldurduğunuz midyeleri sıralayın
    Midyelerin üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirin
    Bir buçuk su bardağı su ilave edin
    Kısık ateşte yarım saat pişirin
    Pişen istiridyeleri soğuması için bir tepsiye alın
    O sırada servis tabağınıza yeşilliklerle ile taban hazırlayın
    Üzerine soğumuş olan istiridyeleri koyun ve servis edin
    Afiyet olsun