İstanbul Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 10 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. İstanbul Pilavı nasıl yapılır
    İstanbul Pilavı yapılışı


    İstanbul Pilavı için gerekli malzemeler:

    Pirinç: 500 g
    Tereyağı: 125 g
    Çiğ badem içi: 100 g
    Çiğ Antep fıstığı içi: 50 g
    Safran (1/4 bardak suda yarım saat bekletilmiş) yarım çay kaşığı
    tavuk göğüs eti (kemiksiz): 300 g
    İç bezelye (konserve): 100 g
    Zencefil yarım çay kaşığı
    Karabiber yarım çay kaşığı
    Tuz yarım yemek kaşığı

    [​IMG]

    Yapılışı:

    1. Tavuk eti yarım litre suyla ocağa konur, yumuşaymcaya kadar pişirilir. Eksilen su tamamlanır. Göğüs etleri didilerek hazırlanır.
    2. Pirinçler ılık tuzlu su ile 15 dakika ıslatılır. Suyu süzülüp yıkanır. Uygun bir tencerede önce, kabukları kaynar suda ıslatılarak soyulmuş bademler hafifçe kavrulur. Pirinçler de ilâve edilip kavrulur.
    3. Sıcak tavuk eti ve suyu, kabukları kaynar sudan geçirilerek soyulmuş Antep fıstığı, safran, bezelye, tuz ve karabiber katılıp karıştırılır. Ağzı kapatılır. 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika da hafif ateşte pişirilip 15/20 dakika dinlendirilir. Sıcak servis yapılır.

    Alıntı