Istakoz Pişirmenin Püf Noktaları-Istakoz Nasıl Pişirilir?

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 17 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Istakoz Nasıl Pişirilir?

    Istakozların pişirilmeleri bu yaratıkların büyüklük ve küçüklüklerine göre değişir. Fazla pişirilen ıstakozun etleri lif lif olarak dağılır. Az pişirilen ise çiğ kalır. Normal pişme süresiyse şu formülle bulunur: Istakozun boyu yani başıyla kuyruğu arasındaki mesafe ölçülür. Her santim için 45 saniye pişme süresi hesaplanır. Bu duruma göre ıstakozu lezzetle yiyebilmek için şu formüle uyarak pişirmek gerekir. Istakozun uzunluğu (santimetre * 45 = 60 ... dakika pişme süresi)
    Bu tanımlamayı (tarif) bir örnekle şöyle açıklayabiliriz: 25 santimlik bir ıstakoz için: 25*45/60 =18.7 dakika. Yani ıstakoz 18,5-19 dakika kaynatılmalıdır.
     



  2. Cevap: Istakoz Pişirmenin Püf Noktaları-Istakoz Nasıl Pişirilir?

    Yazık o yaratıkları canlı canlı haşlıyorlar...
     



  3. Cevap: Istakoz Pişirmenin Püf Noktaları-Istakoz Nasıl Pişirilir?

    Sen pişir biz yiyeylim blueciğim şimdi samtimdi santimetreydi ben karıştırırım yahu..:)