Istakoz Haşlaması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. ıstakoz Haşlaması
    Resimli Istakoz Haşlaması Tarifi
    Istakoz Haşlaması nasıl yapılır,
    Istakoz Haşlamasının yapılışı resimli tarifi
    [​IMG]
    İstakoz Haşlama
    Malzemeler
    1 İstakoz.

    Haşlamak için:

    8 su bardağı su,

    1 çorba kaşığı tuz,

    3 çorba kaşığı sirke,

    1 demet maydanoz.

    Üzeri için:

    yarım su bardağı zeytinyağı,

    1 çay kaşığı hardal,

    1 limon suyu,

    1 defne, maydanoz (çok ince kıyılmış).


    YAPILIŞI

    Ateşe oturttuğunuz tencere içine maydanoz ve sirke koyunuz, kaynayınca, içine İstakozu atınız. Kırk dakikada tamamen haşlanmış olur. Kabuğunu soyup, beyaz etlerini çıkarın. Doğrayıp tabağa koyunuz. İstakozun ayaklarını da koparıp tabağın etrafına sıralayınız. Ayıklanmış etlerin üzerine zeytinyağı, hardal ve limonu iyice karıştırarak dökünüz. ' Bolca maydanoz serperek süsleyiniz