İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Ülkeler' forumunda Aysell tarafından 19 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. İspanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

    İspanya Vizesi İçin gerekli evraklar nelerdir

    Schengen ülkesi olan İspanya için seyahatinizden en az 1 ay önce vize başvurusu yapmanızda yarar vardır.

    İspanya Öğrenci Vizesi

    İki adet, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

    İspanya Vizesi başvuru formu

    İspanya Konsolosluğuna yazılmış dilekçe

    En az 6 ay geçerli olan pasaport

    Seyahat Sağlık Sigortası (30.000 Euro teminatlı)

    Uçak bileti ve Otel rezervasyonları

    Eğitim masraflarını karşılayacak kişiye ait şirket bilgileri

    Dil Okulu veya Üniversite Kabul Belgesi

    Eğitim Belgeleri, Sertifikaları


    İspanya Turistik Vize

    İspanya Vizesi başvuru formu,

    İspanya Konsolosluğuna yazılmış dilekçe

    İki adet, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

    En az 6 ay geçerli olan pasaport

    Banka Cüzdanı, varsa tapular, kredi kartı…

    Seyahat Sağlık Sigortası (30.000 Euro teminatlı)

    Uçak bileti ve Otel rezervasyonları (veya adına yazılmış davetiye)

    Çalıştığı şirketinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi

    SSK veya Bağ Kur Belgesi, İzin yazısı, İşyeri Çalışma Belgesi, son dört aylık maaş bordrosu


    İspanya Emekli Vizesi

    İspanya Vizesi başvuru formu

    İspanya Konsolosluğuna yazılmış dilekçe

    En az 6 ay geçerli olan pasaport

    İki adet, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

    Seyahat Sağlık Sigortası (30.000 Euro teminatlı)

    Uçak bileti ve Otel rezervasyonları (veya adına yazılmış davetiye)

    Emeklilik belgesi, Banka hesapları, varsa tapuları, kredi kartı

    Sağlık karnesi


    İspanya Ticari Vize

    İspanya Vizesi başvuru formu

    SSK veya Bağ Kur Belgesi

    Ticari Amaçlı Davet Yazısı

    Şirket Banka Hesap Cüzdanı

    İspanya Konsolosluğa yazılmış dilekçe

    En az 6 ay geçerli olan pasaport

    İki adet, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

    Seyahat Sağlık Sigortası (30.000 Euro teminatlı)

    Uçak bileti ve Otel rezervasyonları (veya adına yazılmış davetiye)

    Şirketin Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Ticari Sicil Gazetesi, Faaliyet Belgesi


    İspanya Ev Hanımı Vizesi

    En az 6 ay geçerli olan pasaport

    İspanya Vizesi başvuru formu,

    İspanya Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe

    İki adet, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

    Seyahat Sağlık Sigortası (30.000 Euro teminatlı)

    Uçak bileti ve Otel rezervasyonları (veya adına yazılmış davetiye)

    Banka hesapları, gayrimenkul tapuları, kredi kartı

    Evlilik cüzdan fotokopisi,

    Eşine ait İşyeri Belgeleri