Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 29 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği (4 Kişilik)
    [​IMG]

    Malzemeler:

    İç harcın malzemesi:

    2 adet soğan
    1 kg ıspanak
    250 gr pastırma
    100 gr sıvı yağ
    Yeterince tuz ve biber

    Börek harcı için:
    1 kg un
    40 gr tuz
    1 adet yumurta
    1 adet limon

    Böreğin sosu için:
    Yarım kilo tereyağı
    350 gr süt
    6 adet yumurta


    HAZIRLANIŞI :

    Böreğin hamuru için un, tuz, yumurta ve limonu düzgün bir yerde hamur yaparak yoğurduktan sonra dinlenmeye alın.
    Bu arada yıkanmış ıspanakları ince bir şekilde doğrayın ve bir kapta haşladıktan sonra suyunu sıkın. Bir tencerede soğan ve pastırmayı kavurduktan sonra ıspanakları ilave edin. Bir müddet kavurduktan sonra tuz ilave ederek ıspanaklar piştikten sonra bir süzgeçte süzün.
    Tereyağını eritin, süt ve yumurtayla karıştırıp sos elde edin. Hamurları açın.
    Açtığınız hamurları kaynamış bir suyun içinde haşladıktan sonra soğuk bir suyun içine çıkarın.
    Yağlanmış bir tepsiye tek tek dizin ve her dizilen bölüme sos sürün. Orta bölüme harç ilave ettikten sonra fırında kızartıp servise sunun.