Ispanaklı Omlet

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Aralık 2008 tarihinde açılan konu






  1. MALZEMELER
    1 su bardağı yıkanmış ve ince doğranmış ıspanak
    1 adet küçük domates
    3 adet yumurta
    40 gr taze kaşar peyniri
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    tuz
    karabiber



    HAZIRLANIŞI
    Önce ıspanakları teflon bir tavada kavurun. Üzerine domatesleri de ekledikten sonra tuz ve karabiberi de ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin. Çukur bir kaseye kaşar peynirini rendeleyip yumurtaları kırın ve bir tutam tuz ilave ederek iyice karıştırın. Teflon tavada tereyağını eritin ve sıvıyağı ekleyin. Ardından yumurtalı karışımı tavaya alın. Yumurtalar pişmek üzereyken ıspanağı ekleyin ve üzerini kapatarak pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.

    Afiyet Olsun...

    [​IMG]