Ispanaklı Kiş Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler :
    ■ 2 bardak un
    ■ 1 kahve fincanı süt
    ■ 1 bardak eritilmiş margarin
    ■ 1 paket kabartma tozu
    ■ Tuz

    Üstü için:

    ■ 4 bardak kıyılmış ıspanak
    ■ 1 bardak rendelenmiş kaşar
    ■ 1 adet yumurta
    ■ 1 bardak süt
    ■ 3 çorba kaşığı un
    ■ 6 çorba kaşığı krema
    ■ 2 çorba kaşığı margarin
    ■ Tuz
    ■ Karabiber

    Yapılışı :

    Ispanakları tuzla ovun. Suyunu sıkın. Rende kaşarla karıştırın. Yumurta, süt, un ve kremayı çırpın. Ispanaklara ekleyerek, iyice karışmasını sağlayın. Yağını, tuzunu ve karabiberini ilave edin. Kenarda bekletin. Unu, sütü, margarini, kabartma tozu ve tuzu karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. 175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra hazırladığınız ıspanaklı harcı üzerine dökün.
    Ayırdığınız ceviz büyüklüğündeki hamuru unla sertleştirip, rendeleyin.Tekrar fırında pişirin.