Ispanak Yoğurtlaması..

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 2 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler

    1 kg. ıspanak
    2 yemek kaşığı un
    Yarım fincan sıvıyağ
    300 gr. yoğurt
    4 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    Yapılışı

    Ispanakları bolsuyla yıkayın ve süzün. Tencerede kavurarak kendi suyuyla pişirin.
    Başka bir tencerede yağla unu kavurun. Daha sonra pişen ıspanağın suyunu süzüp kavrulan una ilave edin. 5 dk. kadar kavurup soğumaya bırakın.
    Sarımsaklı yoğurtla beraber iyice karıştırılıp servis tabağına alınır. Bu arada yoğurtla sarımsağın miktarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
    Üzerine de tereyağıyla kırmızı toz biberi kızdırıp gezdirin