Islak Kurabiye

'Sorun Cevaplayalım' forumunda EyLüL tarafından 7 Eylül 2011 tarihinde açılan konu


  1. Islak Kurabiye nasıl yapılır tarifini



    Malzemeler

    1 paket (25 gr.) kakao
    1/2 paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin veya tereyağı
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı şeker
    Aldığı kadar un

    Şurubu için:

    3 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı su

    Hazırlanışı

    Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini karıştırıp aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapın ve üzerlerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri soğuk şurubun içine hızlıca batırıp çıkarın. Bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın. Üzeri için arzu ederseniz Hindistan cevizi yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.
     



  2. [​IMG]

    Malzemeler

    1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    1 paket kabartma tozu
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı şeker
    2 adet yumurta
    aldığı kadar un

    Şerbeti için;

    1 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    Üzeri İçin;

    Hindistan Cevizi
    Dövülmüş Antep Fıstığı

    Hazırlanışı

    Yumuşamış margarin, şeker, yumurta, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve aldığı kadar unu bir kapta yoğurun ve kurabiye hamurunu hazırlayın. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde (dilerseniz biraz daha büyük olabilir ama pişince yayılıyorlar) hamurlar kopararak şekillendirip tepsiye dizin. 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

    Kurabiyeleriniz pişerken derince bir kapa şeker ve suyu koyun ve şekerin tamamen erimesini sağlayana kadar karıştırın. NOT: Şerbet kaynatılmıyor soğuk su ile şeker karıştırılıyor sadece.

    Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri şerbete batırın 5-6 sn kadar ısladıktan (dağılmadan almalısınız)sonra üst kısmını hindistan cevizi ve antep fıstığı karışımına batırın. Bir tepsiye dizin. Üzerini kapatırsanız hemen kurumazlar.

    Ben sadece hindistan cevizi kullandım siz de kendi tercihlerinize göre düzenleyebilirsiniz.