İskoç Yumurtası Ve Tahinli Katmer

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 2 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. İskoç Yumurtası Ve Tahinli Katmer



    TAHİNLİ KATMER

    [​IMG]
    Malzemeler:
    Hamur için:
    1 kilo un
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yeterince su
    tuz
    (Daha kolay olsun,hamur açma ile pek aram yoktur derseniz,maya ve süt kullanın)

    Harc:
    1/2 paket tereyağ (veya margarin)
    4-5 yemek kasigi siviyag
    6 yemek kasigi tahin

    Yapılışı:

    Un,su ve tuzu yoğurarak klasik kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp,10-15 dakika bekletiniz.
    Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın.
    İlk bezeyi,oklava yardımı ince mantı hamuru inceliğinde açın
    Hazırladığınız tahinli harçtan bir iki kaşık sürerek rulo yapın.Ruloyu etrafında döndürün.
    (Gül şeklini alacak şekilde)
    Yağ donması için,bir süre buzdolabından bekletin (Ben fazla bekletmedim)
    Son olarak,gülleri tekrar çok kalın olmayacak bir şekilde açıp,saç yada teflon tavada arkalı önlü pişirin.

    Bu ölçüler ile epey katmer çıkıyor,kişi sayınıza göre ölçüleri ayarlayabilirsiniz.
    Özellikle peynir,zeytin,salatalık ve domates ile kahvaltı ve sahurlarınız için enfes bir seçenek.


    İSKOÇ YUMURTASI
    [​IMG]

    Ölçü vermiyorum.Kişi sayısına göre hazırlayıp,zahmetsizce pişirebilirsiniz.

    Malzemeler:

    Kıyma
    Baharatlar (Kırmızı biber,kara biber,kekik v.b)
    Haşlanmış yumurta
    (Soğan / sarımsak katmadım,arzunuza göre ekleyebilirsiniz)

    Harç:
    Un
    Çırpılmış yumurta
    Galeta unu

    Kızartmak için sıvıyağ

    Yapılışı:
    Kıyma ve baharatları yoğurunuz.
    Haşladığınız yumurtaları çok hafif unlayıp ve kıymayla kaplayınız.
    Tekrar una,hafif çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayınız
    Arzunuza göre :
    180 derece fırında 20 dakika;
    Ya da tencerede kızdırdığınız yağda,kızarana kadar pişirin.


    Yaşadığınız en güzel hafta sonu olsun!
    İçiniz coşsun,maneviyat nehriniz çağlasın,gözleriniz,ruhunuz hayır ve bereketle donansın.​