İşkembe çorbasının terbiyesi nasıl yapılır?

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 3 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. İşkembe çorbası tarifi İşkembe çorbası nasıl yapılır İşkembe çorbasının terbiyesi nasıl yapılır?
     



  2. Cevap: İşkembe çorbasının terbiyesi nasıl yapılır?

    Terbiye Malzemeleri:
    • 1 Yemek Kaşığı ‘tepeli’ Un
    • 1/2 ‘yarım’ Limon Suyu
    • 2 Adet Yumurta Sarısı
    • 1 Çay Bardağı Soğuk Su

    Terbiyenin Hazırlanması:
    İşkembeler haşlandıktan sonra, bir kap içerisine 1 yemek kaşığı tepeli un, 2 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 çay bardağı soğuk su katılacak ve bir güzel çırpılacak. Karışım kabı içerisinde bekletilecek.

    Düdüklü tencereye işkembe parçalarını, 1 diş soyulmuş bütün sarımsak, 1/4 kabuklu limon parçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 12 su bardağı su konulacak, düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklü tencerede işkembe parçaları yumuşayıncaya kadar pişirilecek. Haşlanan işkembe parçaları bir kap içerisine alınacak. Tencerede kalan işkembe suyu ocakta tekrar kaynatılacak. İşkembe parçaları tercihinize göre ‘küçük veya iri’ doğranacak. Doğranan parçalar tencere’ye aktarılacak.
    Tencere kaynadıktan sonra, bir kepçe işkembe suyu alınacak ve terbiye içerisine ilave edilecek, karıştırılacak. Bu karışım tencereye katılacak ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocak söndürülecek. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilecek, üzerine 1 çay kaşığı pul biber ilave edilecek yakılmadan kavrulacak, bu karışım çorbanın üzerine dökülecek. Ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile işkembe çorbanızı servis edebilirsiniz.

    alıntı