İşkefe Tarifi,İşkefe Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 25 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. İşkefe yapılışı
    İşkefe yapımı
    resimli iskefe tarifi
    böreklik işkefe tarifi

    [​IMG]


    HAMUR İÇİN:

    - 5 kg un kaliteli un,
    - Yarım kg yoğurt,
    - Yeteri kadar tuz ve su,


    HAZIRLANIŞI:
    Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart. Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın. Düz bir zeminin üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın. . Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin. yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin.