İshakiye

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası)



    Malzemeler:

    - 2 su bardağı sıcak sut
    - 1 kahve fincanı margarin
    - 1 kahve fincanı tereyağı
    - 1,5 su bardağı pirinç unu
    - 1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
    - 1,5-2 su bardağı tozşeker

    Yapılışı:

    - Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.
    - Tozşekeri süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
    - Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
    - Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin. Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin.
    - Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.