İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 1 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi Resimli

    İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi

    İrmikli Yoğurt Tatlısı Malzemeleri:
    3 yumurta
    2 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    1.5 su bardağı irmik
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı pudra şekeri
    2 paket vanilya
    1 adet limon kabuğu rendesi

    Üzeri için;
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    Şerbeti için;
    3.5 su bardağı su
    3 su bardağı şeker
    1/2 limon suyu

    [​IMG]

    İrmikli Yoğurt Tatlısının Yapılışı:
    Tencereye üç buçuk bardak su ve üç bardak şeker koyarak kaynatılır. Ocaktan inmeden önce limon suyu sıkılarak şerbet soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yumurta ve şeker çırpılır, un, irmik, yağ, yoğurt, vanilya kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ilave edilerek tekrar iyice çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülen hamur 180°C de 45-50 dakika pişirilir. Tatlı fırında çıkarılınca üstüne hemen soğuk şerbet dökülür. Üzeri kapatılarak tatlının şerbetin hepsinin çekmesi sağlanır. Dilimlenerek tabaklara alınır, üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

    Afiyet olsun...

    alıntı