İrmikli saray tatlısı nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resımli İrmikli Saray Tatlısınasıl yapılır
    Oktay usta'dan irmikli saray tatlısı İçin Gerekli Malzemeler;

    * 14 Dilim Tost Ekmeği
    * 1 Litre Süt
    * 1 Su Bardağı Toz Şeker
    * 7 Çorba Kaşığı İrmik
    * 2 Parça Damla Sakızı
    [​IMG]
    Şerbeti İçin:

    * 2 Su Bardağı Su
    * 2 Su Bardağı Toz Şeker
    * 1 Dilim Limon

    Üzeri İçin:

    * Pirinç Yeşil Fıstık
    [​IMG]
    İrmikli Saray Tatlısı Yapılışı;
    Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.

    Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazırdır Afiyet Olsun…