İrmik Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. İrmik Tatlısı Tarifi

    Resimli İrmik Tatlısı Tarifi


    Malzemeler
    -3 adet yumurta
    -1 su bardağı şeker
    -1 su bardağı yoğurt
    -1 su bardağı sıvı yağ
    -2,5 su bardağı irmik
    -Yarım su bardağı un
    - 1 paket kabartma tozu
    -1 paket vanilya

    [​IMG]

    Şerbeti için

    4 su bardağı şeker
    4,5 su bardağı su
    Osmanlı İrmik Tatlısı

    Yapılışı

    Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. İçerisine yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsisiye yayılır. Tepsi de ilk 10 dakika 4. kademede daha sonra 3. kademede ortalama 35-40 dakika pişirilir.

    Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su tencerede kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şerbet ılık olarak ılık tatlının üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.