İrmik tatlısı nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 19 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli irmik tatlısı
    irmik tatlısı nasıl yapılır
    İrmik tatlısı malzemeleri


    115 gr tereyağı
    Yarım su bardağı pudra şeker
    2 su bardağı portakal çiçeği suyu
    3 yumurta
    1 su bardağı irmik
    2 çay kaşığı kabartma tozu

    Şurup için


    6 su bardağı su
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım limonun suyu

    Üzeri için

    Hindistan cevizi
    Toz Antep fıstığı
    [​IMG]
    İrmik tatlısı hazırlanışı

    Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, portakal çiçeği suyu, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

    Geniş kenarlı fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Şurubu için, su, şeker ve limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri şeklinde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün.

    Servis tabağına alın, üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

    İrmik tatlısı artık hazır, afiyet olsun.