İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi
    İrmik Böreği (Gnokçi) nasıl yapılır
    İrmik Böreği (Gnokçi) yapılışı

    İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler:

    Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
    Yarım su bardağından biraz fazla irmik
    2 yumurta
    1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı kadar tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Yarım çay kaşığı hindistancevizi

    Tarif:

    1. Sütü kaynatın. Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya kadar pişirin. Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır.

    2. Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuz, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım bardak kaşarı ekleyin. Çırpın. İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin. Sonra yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın. Hızla karıştırın.

    3. Borcam ya da kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün. Üstünü bir bezle kapatıp iyice soğuyana kadar karışımı bekletin. Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin.

    4. Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin. Kaptan çıkarmadan üstüne kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

    alıntı